VISTAS SPĀRNIŅI AR CITRONPIPARU SVIESTU

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg vistas spārniņu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • miziņa no 1 citrona
  • 1 tējkarote rupji maltu melno piparu
  • ⅓ tējkarotes sāls
  • 60 g sviesta

 

MĒRCEI

  • 200 g turku jogurta
  • miziņa no ½ citrona
  • 2 tējkarotes citronu sulas
  • ½ tējkarote granulēta ķiploku pulvera
  • sāls un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sagriež vistas spārniņus. Katru spārniņu locītavās sagriež trīs daļās. Spārnu galiņus šoreiz nevajadzēs – tos var sasaldēt un kādreiz izmantot buljonam.
  2. Vistas spārniņus pārber ar cepamo pulveri, samaisa un atstāj ievilkties uz 30 minūtēm. Cepamo pulveri nevarēs just pēc garšas, toties tas palīdz vistas spārniņiem, necepoties eļļā, kļūt īpaši kraukšķīgiem.
  3. Pagatavo mērci. Sajauc visas sastāvdaļas, pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas un ļauj ievilkties ledusskapī 10 minūtes.
  4. Uz pannas vai restēm kārto vistas spārniņus tā, lai tie nesaskaras, un cep iepriekš uzsildītā air fryer krāsniņā 200 °C temperatūrā 20 minūtes. Cepamajam pulverim reaģējot, spārniņi būs daudz gaišāki nekā cepot eļļā, tādēļ, kad tie kļuvuši kraukšķīgi, – tie būs gatavi.
  5. Izkausētam sviestam pievieno citrona miziņu, rupja maluma melnos piparus, sāli un samaisa. Vistas spārniņus liek bļodā, pārlej ar citronpiparu sviestu un rūpīgi samaisa, lai sviests pārklāj katru spārniņu. Pasniedz ar jogurta mērci.