Zemeņu zupa ar biezpiena krēmu

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

Zupai

500 g saldētu vai ledusskapī atdzesētu svaigu zemeņu

līdz 1 ēdamkarotei medus

1 citrons  

1 laims 

 

Biezpiena krēmam

200 g biezpiena 0,5 % 

50 g saldā krējuma 35 %  

citrona miziņa 

laima miziņa 

apelsīna miziņa

¼ tējkarotes malta kanēļa

līdz 1 ēdamkarotei cukura

Pagatavošana

  1. Zemenes liek blenderī kopā ar cukuru, pievieno sulu no laima un citrona. Visu kārtīgi sablendē. Ja izmanto svaigas zemenes, tad blendējot var pievienot dažus ledus kubiņus. 
  2. Saldo krējumu kopā ar cukuru saputo gaisīgā putukrējumā. Atsevišķā traukā ber biezpienu, ierīvē citrusaugļu miziņas, pievieno maltu kanēli. Pēc tam iemaisa putukrējumu. Samaisa tā, lai sanāk viendabīga, gaisīga biezpiena krēma masa. 
  3. Pasniedzot bļodiņā ielej zemeņu zupu un pa virsu ar karoti ieliek biezpiena krēmu. Dekorēšanai var izmantot dažādas svaigas ogas.