Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Zemeņu un vaniļas kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
Biskvītam
6 olas
160 g cukura
2 ēdamkarotes karsta ūdens
160 g miltu
Krēmam
500 g krēmsiera
500 ml saldā krējuma
100 g pūdercukura
1 vaniļas pāksts
500 g svaigu zemeņu
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 ºC temperatūrai. Bļodā liek olas un puto, pamazām pievienojot cukuru. Miksē, līdz masa kļuvusi krēmīga un pufīga. Pievieno ūdeni un viegli iecilā to.
Iesijā miltus, un rūpīgi iemaisa tos. Svarīgi ir nepārmaisīt.
Mīklu lej uz 2 cepamajām plātnēm. Liek cepties krāsnī 12–15 minūtes, katru plātni atsevišķi, līdz biskvīts ieguvis zeltainu nokrāsu. Atdzesētu sagriež katru uz pusēm, lai sanāk 4 vienādi taisnstūri.
Kamēr cepas biskvīta kārtas, pagatavo krēmu. Bļodā liek krēmsieru kopā ar pūdercukuru un vaniļu. Nedaudz saputo, lai izveidotos viendabīga masa. Pievieno aukstu saldo krējumu un miksē, līdz krēms sabiezējis un saputojies.
Krēmu pa kārtām smērē uz biskvīta, pa virsu liek sagrieztas zemenes. Pirms smērēšanas krēmu sadala 5 vienādās daļās, lai tas pietiktu ne tikai katrai kārtai iekšpusē, bet arī kūkas maliņām.
Vai biskvīts nebūs sauss???
Fantastiska biskvīta recepte. Man sanāca ļoti labi!!
nē nebūs