Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Zemeņu sorbets ar koriandru
Viegla
līdz 30 min
4 personām
“Pie Galda!” Francijas filiālē šodien darbojas Zane, kas pieņēmusi Kronenbourg alus izaicinājumu, savā receptē pievienojot koriandru. #piegalda
Sastāvdaļas
1 kg zemeņu
240 g cukura
240 ml ūdens
3 ēdamkarotes citronu sulas
6–7 graudiņi koriandra
svaigas piparmētru lapiņas pasniegšanai
Pagatavošana
Katliņā ber cukuru, tam pievieno ūdeni un karsē, līdz cukura graudiņi pilnībā izkusuši.
Virtuves kombainā ber ar piestu saspiestu koriandru, no lapiņām atbrīvotas zemenes, pievieno citronu sulu un iepriekš pagatavoto cukura sīrupu, visas sastāvdaļas samaļ viendabīgā masā.
Masu lej lēzenā traukā, to liek saldētavā un sasaldē 4–5 stundas vai atstāj tur uz nakti.
Izmantojot saldējuma servējamo karoti, gatavo sorbetu saveļ bumbiņās un pasniedz ar svaigām piparmētru lapiņām.
Komentāri: