Zemeņu sorbets ar koriandru

Viegla
līdz 30 min
4 personām

“Pie Galda!” Francijas filiālē šodien darbojas Zane, kas pieņēmusi Kronenbourg alus izaicinājumu, savā receptē pievienojot koriandru. #piegalda

 

 

Sastāvdaļas

  • 1 kg zemeņu
  • 240 g cukura
  • 240 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes citronu sulas
  • 6–7 graudiņi koriandra
  • svaigas piparmētru lapiņas pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā ber cukuru, tam pievieno ūdeni un karsē, līdz cukura graudiņi pilnībā izkusuši.
  2. Virtuves kombainā ber ar piestu saspiestu koriandru, no lapiņām atbrīvotas zemenes, pievieno citronu sulu un iepriekš pagatavoto cukura sīrupu, visas sastāvdaļas samaļ viendabīgā masā.
  3. Masu lej lēzenā traukā, to liek saldētavā un sasaldē 4–5 stundas vai atstāj tur uz nakti.
  4. Izmantojot saldējuma servējamo karoti, gatavo sorbetu saveļ bumbiņās un pasniedz ar svaigām piparmētru lapiņām.