Zemeņu saldējums

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Šī saldējuma pagatavošana būs tikpat vienkārša un ātra kā sagriezt arbūzu. Piesātinātā un vasarīgā zemeņu, laima un piparmētru kombinācija, papildināta ar saldi krēmīgo kondensēto pienu un krēmsieru, būs lielisks un atspirdzinošs saldums ne tikai Jāņu galdam.

Sastāvdaļas

300 g zemeņu + aptuveni 100 g dekorēšanai

miziņa no 1 laima

sula no ½–1 laima

100 g maskarpones krēmsiera

150 g iebiezinātā piena ar cukuru 

15 piparmētras lapiņu

Pagatavošana

  1. Blenderī sablendē no kātiņiem attīrītas zemenes un piparmētru lapiņas.
  2. Zemeņu masai pievieno maskarpones krēmsieru, iebiezināto pienu ar cukuru, laima sulu (pēc garšas), un visu kārtīgi sablendē viendabīgas konsistences masā.
  3. Pēc tam gatavajā masā iemaisa sarīvētas laima miziņas.
  4. Saldējuma masu pilda formiņās.
  5. Pēc izvēles saldējumu dekorē ar plāni sagrieztām zemeņu šķēlītēm, kuras rūpīgi iespiež saldējuma masā gar saldējuma trauciņu malām. 
  6. Saldējumu liek saldētavā un atstāj uz vismaz 4 stundām kārtīgi sasalt. Pirms pasniegšanas saldējumu vēlams nedaudz pakausēt karsta ūdens peldē, lai to vieglāk būtu izņemt no formiņām.