ZEMEŅU BIEZZUPA AR VANIĻAS KLIMPĀM

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g svaigu zemeņu
  • 30 g cukura
  • 100 ml apelsīnu sulas
  • 5–6 svaigas piparmētras lapiņas

KLIMPĀM

  • 250 ml piena
  • 80 g mannas putraimu
  • 1 olas dzeltenums
  • 40 g cukura
  • vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā vai ar rokas blenderi samaļ zemenes un piparmētru lapiņas viendabīgā masā, pievieno cukuru un apelsīnu sulu.
  2. Pagatavo klimpas. Katliņā uzkarsē pienu, tajā izkausē cukuru un šķipsniņu sāls, tad pievieno mannas putraimus un maisot karsē vēl 1 minūti, tad pievieno vaniļas ekstraktu vai vaniļas cukuru, noņem no plīts un atstāj atdzist.
  3. Mannas putrā iemaisa olas dzeltenumu.
  4. Katlā uzvāra ūdeni, ar tējkaroti ņem klimpu masu, to liek karstajā ūdenī. Klimpas ir gatavas, kad tās pacēlušās katliņa augšpusē.
  5. Zemeņu zupu lej bļodiņās, virspusē kārto vaniļas klimpas, dekorē ar piparmētras lapiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: