Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Zeltainais gaspačo
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
~ 2,5 kg gatavu dzelteno tomātu
1 sīpols
1 neliels dzeltenais cukīni vai kabacis
1 dzeltenā paprika
2 daiviņas ķiploka
0,5 krūzes burkānu sulas
~ 3 ēdamkarotes vīna etiķa
2 ēdamkarotes olīveļļas
sāls, cukurs pēc garšas
balzametiķis (pēc izvēles un garšas)
2–3 lieli sarkanie tomāti un zaļumi pasniegšanai
Pagatavošana
Tomātus blanšē.
Novelk miziņu.
~2 kg tomātu sagriež gabalos.
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra, kabaci vai cukīni noskalo.
Paprikai izņem sēklas un pusi sagriež sīkākos gabalos.
Liek bļodā un visu sablendē viendabīgā masā.
Dārzeņiem pielej burkānu sulu, pievieno eļļu, etiķi, sāli un cukuru.
Sākumā pievieno pusi norādītā etiķa daudzuma, samaisa, pagaršo. Ja nepieciešams, pielej atlikušo etiķi. Pēc izvēles pievieno balzametiķi.
Zupai pievieno mazos gabaliņos sagrieztu atlikušo papriku un tomātus.
Pievieno gabaliņos sagrieztus sarkanos tomātus.
Zupu liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām, lai visas garšas savilktos. Pirms pasniegšanas vēlreiz pagaršo, nepieciešamības gadījumā pievieno vēl kādu garšvielu, salej bļodiņās un , ja ir vēlme , pārkaisa ar smalki sakapātiem zaļumiem.
Tomātu sēkliņas nav jāņem ārā?