Vasarai piestāv vienkārši saldie ēdieni, kas ātri pagatavojami bez liekas stāvēšanas pie plīts. Zefīrs jau tāpat daudziem ir mazais našķis pie pēcpusdienas kafijas vai tējas tases, bet šādi pagatavots, tas pārvēršas gluži vai karaliskā kārumā. Šo recepti var gatavot gan ar saldo, gan ar skābo krējumu. Iesakām izmēģināt abus variantus, jo tie abi ir debešķīgi!
Un ogas… Vasarā to ir tik daudz un visas gardas. Mēs gatavojām ar zemenēm, bet Jūs droši eksperimentējiet arī ar mellenēm, avenēm, kazenēm, pat jāņogām un upenēm. Šis deserts ātri un garšīgi izdosies pat iesācējiem!
Variācijas par tēmu
Zefīrus var sagrieziet arī mazos gabaliņos un samaisīt ar saputotu saldo krējumu. Tad traukā kārtojiet pamīšus krējuma-zefīra maisījumu un augļus.
Deserts lieliski garšos, ja putukrējuma vietā izmantosiet svaigos sierus vai skābo krējumu!
Jūs varat pagatavot šo desertu arī ziemā – ar kivi vai konservētiem persikiem.
Zefīrus sadala pusītēs un katru pusi sagriež 5-6 šķēlēs.
Saldo krējumu saputo. Putojot saldajam krējumam var pievienot speciālu cieti saldajam krējumam, lai tas ir stingrāks.
Zemenes noskalo un sagriež šķēlītēs.
Lēzenā traukā kārtām kārto zefīra šķēles, saldo krējumu un tad ogas. Atkarībā no trauka lieluma veido divas vai trīs kārtas. Noslēdz ar putukrējumu un zemenēm.
Komentāri: