Šīs našķu bumbiņas var noderēt, lai atjaunotu enerģiju pēc treniņa vai pārgājienā,
tāpēc, ja garšo, – gatavojiet vairāk! Uzglabā tās ledusskapī līdz nedēļai, bet, pārliekot
aiztaisāmā maisiņā, saldētavā var turēt līdz 3 mēnešiem.
100 g žāvētu melno plūmju bez kauliņiem
20 g valriekstu
10 g samaltu linsēklu (pēc izvēles)
1. Liek plūmes bļodiņā, un uzlej karstu ūdeni, lai tās kļūst mīkstākas.
2. Tikmēr sasmalcina valriekstus.
3. Pēc 3 minūtēm plūmes nokāš, nospiež lieko ūdeni, sagriež tās sīkos gabaliņos
un liek bļodā.
4. Pievieno riekstus un sēklas.
5. Masu samīca, vizuāli sadala 6 porcijās, un ar rokām veido bumbiņas.
6. Bumbiņas liek ledusskapī uz 1 stundu, lai sacietē, un bauda.
Komentāri: