ZAPIKANKAS

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 klaips gaišās čabatas maizes
  • 200 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 sarkanā paprika
  • 150 g Čedaras siera
  • 100 g pusžāvētās desas
  • marinēti halapenjo pipari
  • kečups
  • majonēze
  • loki
  • eļļa gatavošanai

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Gatavo sēņu pildījumu. Smalki sagriež sīpolus, ko liek cepties vidēji karstā pannā ar eļļu. Kad sīpoli ir “sasvīduši”, bet vēl necepas, pievieno smalcinātus ķiplokus, smalki sagrieztus šampinjonus, sāli un piparus pēc garšas. Gatavo apmēram 30 minūtes vai līdz ir iztvaikojis liekais mitrums.
  2. Kārto zapikankas. Čabatu pārgriež uz pusēm, uz katras puses vienmērīgi kārto ½ sēņu pildījuma, pārber ar kubiņos sagrieztu sarkano papriku, pusšķēlītēs sagrieztu pusžāvēto desu un marinētiem halapenjo pipariem. Visam vienmērīgi pārlej pāri majonēzi un kečupu, pārber ar rīvētu Čedaras sieru.
  3. Zapikankas liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 °C temperatūrā, līdz siers kļūst zeltaini brūns.
  4. Pasniedz ar pārbērtiem sagrieztiem lokiem.