Zaļumu pesto

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Pesto receptē būtībā var izmantot gandrīz jebkurus zaļumus, klasisks itāļu pesto būs ar baziliku, bet lieliski garšo arī pētersīļu vai rukolas pesto. Formula viena, bet aromāti būs ļoti atšķirīgi.

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg zaļumu – pētersīļi, rukola vai baziliks
  • 100 g Parmas siera
  • 200 ml labas olīveļļas
  • 100 g viegli grauzdētu ciedru riekstu vai lētākai versijai – grauzdētu mandeļu
  • pēc izvēles var pievienot pāris daiviņu ķiploku
  • pāris ēdamkarotes citronu sulas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Zaļumiem nogriež cietos kātus, ja izmanto baziliku, tad lapas norauj no kātiņiem un izmanto tikai tās.
  2. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz graudainai masai. Sāli pievieno pēc garšas. Beigās pēc garšas un vēlamās konsistences pievieno vēl sāli, sieru vai olīveļļu.
  3. Pesto pilda burciņās un glabā ledusskapī. Ja sagatavo daudz burciņu, tās liek uz kādas paplātes – ja burciņas piepilda ļoti pilnas, tās pēc laika var tecēt pāri.