Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Zaļumu pesto
Viegla
līdz 30 min
1 personām
Pesto receptē būtībā var izmantot gandrīz jebkurus zaļumus, klasisks itāļu pesto būs ar baziliku, bet lieliski garšo arī pētersīļu vai rukolas pesto. Formula viena, bet aromāti būs ļoti atšķirīgi.
Sastāvdaļas
0,5 kg zaļumu – pētersīļi, rukola vai baziliks
100 g Parmas siera
200 ml labas olīveļļas
100 g viegli grauzdētu ciedru riekstu vai lētākai versijai – grauzdētu mandeļu
pēc izvēles var pievienot pāris daiviņu ķiploku
pāris ēdamkarotes citronu sulas
sāls
Pagatavošana
Zaļumiem nogriež cietos kātus, ja izmanto baziliku, tad lapas norauj no kātiņiem un izmanto tikai tās.
Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz graudainai masai. Sāli pievieno pēc garšas. Beigās pēc garšas un vēlamās konsistences pievieno vēl sāli, sieru vai olīveļļu.
Pesto pilda burciņās un glabā ledusskapī. Ja sagatavo daudz burciņu, tās liek uz kādas paplātes – ja burciņas piepilda ļoti pilnas, tās pēc laika var tecēt pāri.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: