Zaļo zirņu pankūkas

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g zaļo zirņu
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 2 olas
  • ½ tējkarotes dzeramās sodas
  • 10 paipalu oliņas

skābais krējums un loki servēšanai

Pagatavošana

  1. Svaigos zirņus sadala divās porcijās – pa 350 un 150 gramiem.
  2. Lielāko zirņu porciju sablendē viendabīgā masā, piesit olas un visu samaisa. Pievieno miltus, dzeramo sodu un samaisa, līdz masa ir viendabīga, tad iecilā parējos zirņus.
  3. Uzkarsē pannu, tajā lej olīveļļu, un ar karoti veido aptuveni vienāda izmēra pankūkas. Cep no katras puses ~ 2 minūtes, līdz pankūka viscaur izcepusies un vietām viegli brūna.
  4. Uz pannas cep paipalu oliņas, ko ēd kopā ar zirņu pankūkām. Pankūkas lieliski iet kopā ar skābo krējumu un svaigiem lociņiem.