Šī zupa ir kā pavasarīgs sapnis ziemas spelgonī. Dzidri zaļa, smaržo pēc vasaras, un ķermenim neļaus uzkrāt nevienu lieku gramu tauku.
Pasniegšanai
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
Pannā uzkarsē eļļu vai sviestu un apcep sīpolus un ķiplokus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi zeltaini, pievieno ābolus, un visu vēl pacep ~ 10 minūtes.
Katliņā lej dārzeņu buljonu, pašu pagatavotu vai no kubiņa. Pievieno neatsaldētus zaļos zirnīšus, saceptos sīpolus, ķiplokus un ābolus, un ļauj pavārīties 5 minūtes, kamēr zirnīši mīksti.
Zupu sablendē viendabīgā masā, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Zupu var pasniegt ar nedaudz saldā vai skābā krējuma, pārkaisītu ar ēdamkaroti rīvēta cietā siera. Rotājumam var izmantot nedaudz smalki sagriezta ābolīša. Jau tā svaigo zupu tas atsvaidzinās vēl vairāk.
Komentāri: