fbpx

Zaļo zirnīšu čipsi ar laima ajoli mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g sniega zirņu
  • 1 tējkarote malta kumīna
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 tējkarote šķidra medus
  • ⅓ tējkarotes Kajennas piparu
  • 2 laimi
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 6 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Zirņus saber lielā bļodā, aplej ar eļļu un medu, ar rokām viegli sacilā, apber ar garšvielām un sāli un pievieno sulu no ½ laima.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai, un cep zirņus 1 stundu, kamēr tie paliek kraukšķīgi, bet uzmana, lai nepiedeg, ik pa laikam apmaisot.
  3. Ķiplokus samīca kopā ar ¼ ēdamkarotes, saberžot to viendabīgā pastā.
  4. Ķiploku pastu iemaisa majonēzē, pievieno olīveļļu un sulu no 1 laima.

Komentāri:

Jūsu komentārs: