Recepte

Zaļo pupiņu tarte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 3 kārtainās mīklas plāksnes
  • 1 paprika
  • 70 g zaļo sviesta pupiņu
  • 3 ēdamkarotes krējuma
  • 1 ola
  • 70 g siera

Pagatavošana

  1. Kārtaino mīklu mazliet izrullē un ieklāj nelielā kantainā formā, uzlokot maliņas uz augšu. Liek cepties līdz 200°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes.
  2. Tikmēr pagatavo krēmīgo pildījumu. Krējumu sakuļ kopā ar olu un pievieno sarīvētu sieru.
  3. Kad mīklas pamatne apcepusies viegli zeltaina un uzpūtusies, to mazliet piespiež un pāri lej krējuma masu. Pa virsu vienmērīgi izkārto attīrītas zaļās pupiņas.
  4. Papriku sagriež plānos riņķīšos un kārto pāri pupiņām. Cep krāsnī vēl 10–15 minūtes, kamēr mīklas maliņas zeltainas.
  5. Pasniedz sagrieztu kvadrātos, labi garšos kā karsta, tā auksta.

Komentāri:

Jūsu komentārs: