Zaļie salāti ar sieru un meža aveņu vinegreta mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

300 g spinātu lapiņu

200 g meža aveņu

1 iepakojums Lapzemes siera

70 g grauzdētu mandeļu

1 bumbieris

 

MĒRCEI

100 g meža aveņu

1 ēdamkarote medus

1 ēdamkarote Dižonas sinepju

5 ēdamkarotes olīveļļas

3 ēdamkarotes ūdens

sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Salātlapas noskalo un nosusina. Bumbieri nomizo un sagriež mazākos gabaliņos. Lapzemes sieru sagriež strēmelītēs.
  2. Pagatavo mērci. Burciņā ber avenes, tās saspaida, pievieno pārējās mērces sastāvdaļas, un visu sakrata, līdz izveidojas krēmīga mērce. Pagaršo un, ja nepieciešams, pieregulē garšu.
  3. Uz šķīvja kārto salātlapas, pāri liek sagrieztos bumbierus, siera šķēles, pārber ar veselajām avenēm, salātus pārlej ar sagatavoto mērci un pārkaisa ar drupinātām grauzdētām mandelēm. Pasniedz un bauda nekavējoties.