Zaļās turku zirņu pankūkas

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g Bauckhof turku zirņu miltu
  • 250–300 ml ūdens
  • šķipsna sāls
  • 50 g dažādu zaļumu (pētersīļi, baziliks)
  • eļļa cepšanai

PIEDEVĀM

  • humuss
  • avokado šķēlītes
  • saulē kaltēti tomāti
  • fetas siers

Pagatavošana

  1. Visas pankūku mīklas sastāvdaļas liek blenderī un blendē, līdz iegūta viendabīga, krēmīga mīkla. Ja mīkla šķiet pārāk bieza, pievieno vēl nedaudz ūdens, bet uzmanieties, lai tā nesanāk par šķidru.
  2. Mīklu lej noslēgtā traukā un liek ledusskapī uz vismaz 1 stundu. Mīklu var pagatavot arī iepriekšējā dienā un pa nakti likt ledusskapī.
  3. Pannā uzkarsē eļļu. Ar ēdamkaroti liek mīklu pannā, veidojot mazas pankūciņas. Cep, kamēr pankūku virsmā parādījušies burbulīši un virsma šķiet sausa. Tad apgriež pankūkas otrādi un cep, līdz tās ir nedaudz apbrūnējušas.
  4. Pasniedzot pankūkas, tās apsmērē ar humusu, pa virsu liek avokado šķēlītes, saulē kaltētu tomātu gabaliņus un fetas sieru.

Komentāri: