ŽAGARIŅI

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
24 personām

Vislabākie deserti ir ar bērnības atmiņām! Žagariņi viennozīmīgi ir viens no tiem gardumiem, kas atsauc atmiņā bērnības priekus. Ja vieni ir pārliecināti, ka, gatavojot senaizmirstus saldumus, jāpieturas pie vecajām receptēm, tad es saku, ka reizēm vajag uzdrīkstēties ko pamainīt. Kurš teica, ka žagariņus nevar gatavot ar mandeļu miltiem?

Sastāvdaļas

  • 2 lauku olas
  • 150 g brūnā cukura
  • 150 ml skābā krējuma
  • 300 g kviešu miltu
  • 200 g mandeļu miltu
  • šķipsniņa sodas un šķipsniņa sāls
  • pūdercukurs
  • augu eļļa cepšanai (bez izteiktas smaržas)

Pagatavošana

  1. Olas ar cukuru saputo, līdz cukurs izkusis. Skābajā krējumā iemaisa šķipsniņu sodas un sāls, krējumu pievieno olu un cukura masai. Piesijā miltus, iemaisa un beigās pievieno mandeļu miltus.
  2. Mīklu mīca, līdz tā ir viendabīgas konsistences. Ja liekas, ka ir par šķidru, pievieno vēl miltus.
  3. Paralēli katlā lej eļļu un karsē (pārbaudīt var, iemetot mazu gabaliņu mīklas, ja tā sāk cepties, eļļa ir karsta).
  4. No mīklas veido mazus žagariņu formas cepumus – mīklas gabaliņu saplacina un savirpina. Mīklu uz pāris sekundēm liek karstā eļļā, un cep žagariņus zeltaini brūnus.
  5. Tā kā, pagatavojot mīklu, ir izmantots brūnais cukurs un arī mandeļu milti, žagariņi būs brūnāki nekā ierasts. Bet tikpat garšīgi. Siltus žagariņus liek uz papīra dvieļiem, lai nosusinās eļļa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.