Vok pannā ceptas cūkgaļas ribiņas

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Ribiņas, marinētas ingvera, ķiploku un sojas mērcītē un ceptas Vok pannā, būs sulīgas un gardas. Var gatavot arī uz grila.

Sastāvdaļas

  • 2 kg ribiņu, sadalītas apmēram 6 cm lielos gabaliņos
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 4 cm svaigas ingvera saknes
  • svaigi zaļie lociņi
  • 100 ml sojas mērces
  • 200 ml sausa baltvīna vai rīsu etiķa
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 tējkarote maltu čili piparu
  • eļļa

Pagatavošana

1. Ķiploka daiviņas un ingvera saknes gabaliņu notīra un smalki sakapā. Ribiņas noskalo un noslauka papīra salvetē.

2. Pannā (labāk izmantot Vok pannu) uzkarsē eļļu un apcep ribiņas, līdz tās kļūst brūnas.

3. Pievieno ingveru, ķiplokus, sojas mērci, medu, vīnu vai rīsu etiķi, čili piparus un 1 glāzi ūdens. Uz lielas liesmas visu uzkarsē, tad samazina liesmu, uzliek vāku un sutina ~ 1 stundu.

4. Aptuveni pēc stundas noņem vāku, palielina liesmu un sutina tik ilgi, līdz šķidrums pannā kļūst biezs un līdzīgs sīrupam.

5. Lociņus noskalo un smalki sagriež.

6. Gatavas ribiņas pasniedz pārkaisītas ar lociņiem.