Vistu stilbiņi aveņu mērcē

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Aveņu mērce lieliski sader ar putniem un viegliem kūpinājumiem. Vispār gaļai patīk, ka tai pievieno saldumu. Tad tā ir sulīgāka un garšas labāk “sakožas kopā” maigā buķetē. Šoreiz to izmēģinājām, iemarinējot gaļu aveņu mērcē un cepot to cepeškrāsnī. Virtuvi piepildīja neizsakāmi garda aveņu smarža.

Sastāvdaļas

  • 8 vistu stilbiņi
  • 8 ēdamkarotes Fruity aveņu mērces
  • 4 ēdamkarotes gaišās sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • sāls, olīveļļa

Pagatavošana

  1. Vistu stilbiņus liek dziļā panna, pievieno aveņu mērci, sojas mērci, balzametiķi, sāli un pāris ēdamkarotes olīveļļas. Visu samaisa kopā un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
  2. Stilbiņus cep 25–30 minūtes. Cepšanas laika vidū var pārliet visu ar mērcīti, kas palikusi pannas dibenā, lai stilbiņi brūnāki. Stilbiņi ir gatavi, kad gaļa atlekusi no to apakšējās daļas.
  3. Pasniedz ar svaigiem salātiem vai rīsiem.