fbpx

Vistu šķiņķīši ar brūnajiem šampinjoniem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Lai pagatavotu sātīgas vakariņas pulkam ēdāju, ne vienmēr ēst gatavošanai jāatvēl ilgs laiks un pūles. Viena pilna panna ar vistu šķiņķīšiem un sēņu mērci, un paēdis būs vesels bars.

Sastāvdaļas

  • 6 vistu šķiņķīši
  • 30 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 200 g brūno šampinjonu
  • 60 ml sausa baltvīna
  • 350 g tomātu gabaliņu savā sulā
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Vistu šķiņķīšus ierīvē ar sāli un pipariem.
  2. Sakarsētā pannā izkausētā sviestā un eļļā apcep šķiņķīšus 4 minūtes abām pusēm.
  3. Šķiņķīšus izņem no pannas, atlikušajā sviestā un eļļā viegli apbrūnina gabaliņos sagrieztu sīpolu un sakapātas ķiploku daiviņas, tad pievieno šķēlītēs sagrieztus brūnos šampinjonus, baltvīnu un tomātu gabaliņus savā sulā. Karsē 5 minūtes.
  4. Pagatavotajā mērcē saliek vistu šķiņķīšus un rozmarīna zariņus.
  5. Pannu ar šķiņķīšiem pārklāj ar alumīnija foliju, liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo vēl 15–20 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: