Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Vistu šķiņķīši ar brūnajiem šampinjoniem
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Lai pagatavotu sātīgas vakariņas pulkam ēdāju, ne vienmēr ēst gatavošanai jāatvēl ilgs laiks un pūles. Viena pilna panna ar vistu šķiņķīšiem un sēņu mērci, un paēdis būs vesels bars.
Sastāvdaļas
6 vistu šķiņķīši
30 g sviesta
2 ēdamkarotes eļļas
1 sīpols
2 daiviņas ķiploku
200 g brūno šampinjonu
60 ml sausa baltvīna
350 g tomātu gabaliņu savā sulā
Sāls, pipari
Pagatavošana
Vistu šķiņķīšus ierīvē ar sāli un pipariem.
Sakarsētā pannā izkausētā sviestā un eļļā apcep šķiņķīšus 4 minūtes abām pusēm.
Šķiņķīšus izņem no pannas, atlikušajā sviestā un eļļā viegli apbrūnina gabaliņos sagrieztu sīpolu un sakapātas ķiploku daiviņas, tad pievieno šķēlītēs sagrieztus brūnos šampinjonus, baltvīnu un tomātu gabaliņus savā sulā. Karsē 5 minūtes.
Pagatavotajā mērcē saliek vistu šķiņķīšus un rozmarīna zariņus.
Pannu ar šķiņķīšiem pārklāj ar alumīnija foliju, liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo vēl 15–20 minūtes.
Komentāri: