Gaļas un dārzeņu pīrāgs

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Tā nu sanācis, ka, jo vecāka palieku, jo laika ir mazāk. Nemitīgs skrējiens cauri dzīvei, bet laiks virtuvē joprojām liekas svarīgs un neatņemams, tādēļ man visas receptes ir ātras. Šī nu vienreiz ir superātra.

Sastāvdaļas

500 g maltās gaļas (vislabāk jauktas)

3 burkāni

8 olas

buntīte pētersīļu

3 daiviņas ķiploku

skābs krējums pasniegšanai (pēc izvēles)

svaigas salātlapas pasniegšanai (pēc izvēles)

 

olīveļļa cepšanai

sāls

svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Pētersīļus sakapā.
  2. Pannā lej olīveļļu un apcep gaļu un burkānus. Gaļu vienmērīgi maisa, lai nesacepas kunkuļos. Beigās pievieno ķiplokus, pacep vēl 1 minūti, izlīdzina vienmērīgā kārtiņā pa visu pannu.
  3. Olas sakuļ viendabīgā masā, pievieno sakapātos pētersīļus un sāli. Visu pārlej pāri gaļai pannā, samazina liesmu un uzliek vāku. Atstāj uz 20 minūtēm pīrāgam sacepties. Pasniedz karstu, bet labi garšos arī auksts kopā ar svaigiem salātiem un, ja garšo – skābo krējumu.

Komentāri: