Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes
Vistu akniņu pastēte ar āboliem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Aknu pastēte ir klasika. Piedāvājam pagatavot vistu akniņu pastēti ar āboliem un cieti vārītām olām.
Sastāvdaļas
300 g vistu akniņu
2 lieli āboli
1 sīpols
1 rozmarīna zariņš
1 lauru lapa
šķipsniņa maltu melno piparu, sāls
2 cieti vārītas olas
75 g sviesta
Pagatavošana
Akniņas noskalo, nogriež liekās cīpslas un liek bļodā. Ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlēs. Sīpolu notīra un smalki sakapā. Olas noloba un pārgriež uz pusēm.
Pannā sakarsē sviestu un apcep akniņas. Pievieno ābolus, sāli, piparus, rozmarīnu, sīpolus, lauru lapu un pārlej ar verdošu ūdeni. Uzliek vāku un sutina uz lēnas uguns ~ 20 minūtes.
Tad aknas noņem no plīts. Nolej lieko šķidrumu atsevišķā traukā, izņem lauru lapu un rozmarīna zariņu.
Akniņām pievieno olas un ābolus. Visu sablenderē, lēnām pievienojot nolieto buljonu. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno sāli, piparus. Iegūtajai masai ir jābūt vijīgai.
Komentāri: