Zupas katlā liek vārīties visu vistu, pievieno lauru lapu, graudu piparus, čili piparu, pētersīļus un dilles (nesagrieztus, ar visiem kātiņiem), 1 selerijas kātu (var sagriezt tikai uz pusēm), veselu nomizotu sīpolu, sāli. Vāra apmēram 40 minūtes, līdz vista gatava un atdalās no kauliem.
Tikmēr sagatavo dārzeņus – burkānus un atlikušos selerijas kātus sagriež kubiņos, tomātam noņem mizu un sasmalcina.
Kad vista gatava, izņem to no buljona un atdala no kauliem. Buljonu caur sietu nokāš, tādējādi atdalot pirms tam pievienotos garšaugus un garšvielas.
Buljonu lej atpakaļ katlā, liek klāt sasmalcinātos dārzeņus un vāra, līdz tie ir gandrīz gatavi, tad pievieno olu nūdeles un vāra vēl 3 minūtes.
Beigās noregulē garšas, pievieno vēl sāli vai piparus, pirms pasniegšanas pievieno svaigu citronu sulu.
Komentāri: