Variācijas par tēmu:
Rīsiem:
Vistas VOK:
Vistas filejas nomazgā aukstā ūdenī, nosusina papīra vai lina dvielī un sagriež mazos (~ 1,5 cm) gabaliņos. Sagatavoto gaļu apvārta kartupeļu cietē.
Šampinjonus nomazgā, nosusina. Sēnes notīra un sagriež šķēlītēs. Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež nelielos gabalos. Indijas riekstus izmērcē ūdenī.
Pannā sakarsē 2-3 ēdamkarotes eļļas un strauji uz lielas liesmas apcep šampinjonus un papriku. Šampinjoniem jākļūst zeltaini brūniem, bet paprika vēl būs stingra. Saceptos dārzeņus noņem no pannas.
Tāpat apcep vistas filejas gabaliņus, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Cep ne ilgāk par 10 minūtēm. Kad gaļa gatava, tai pievieno saceptās sēnes un papriku, kā arī izmērcētos riekstus. Visam pievieno sojas mērci, aso čili mērci un smalki sakapātu ķiplociņu. Visu samaisa.
Turpat pannā pielej vēl ½ glāzi ūdens un visu sautē 1-2 minūtes. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Kura brīdī jāpievieno kartupeļu ciete?
solis Nr1. vistas gaļas stēmelītes apvārta kartupeļu cietē.