Vistas VOK ar Indijas riekstiem un šampinjoniem sojas mērcē

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas (~ 600 g)
  • 250 g svaigu šampinjonu
  • 1 dzeltenā paprika
  • 50 g Indijas riekstu
  • 2-3 ēdamkarotes tumšās sojas mērces (ar sēņu garšu)
  • 1-2 ēdamkarotes asās čili mērces
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • eļļa cepšanai (mēs izmantojām vīnogu kauliņu eļļu)

Pagatavošana

  1. Vistas filejas nomazgā aukstā ūdenī, nosusina papīra vai lina dvielī un sagriež mazos (~ 1,5 cm) gabaliņos. Sagatavoto gaļu apvārta kartupeļu cietē.
  2. Šampinjonus nomazgā, nosusina. Sēnes notīra un sagriež šķēlītēs. Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež nelielos gabalos. Indijas riekstus izmērcē ūdenī.
  3. Pannā sakarsē 2-3 ēdamkarotes eļļas un strauji uz lielas liesmas apcep šampinjonus un papriku. Šampinjoniem jākļūst zeltaini brūniem, bet paprika vēl būs stingra. Saceptos dārzeņus noņem no pannas.
  4. Tāpat apcep vistas filejas gabaliņus, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Cep ne ilgāk par 10 minūtēm. Kad gaļa gatava, tai pievieno saceptās sēnes un papriku, kā arī izmērcētos riekstus. Visam pievieno sojas mērci, aso čili mērci un smalki sakapātu ķiplociņu. Visu samaisa.
  5. Turpat pannā pielej vēl ½ glāzi ūdens un visu sautē 1-2 minūtes. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

 

Variācijas par tēmu:

Rīsiem:

  • Gatavo dzeltenos karija rīsus, ūdenim pannā pievienojot 1 ēdamkaroti karija pulvera.
  • Pievienojot rīsiem garneles, saceptus sīpolus, papriku un citus dārzeņus, iegūsiet vienkāršu, ātru un bagātīgu ēdienu, ko variet pasniegt arī bez vistas mērcītes.

Vistas VOK:

  • Droši variējiet ar piedevām. Labi garšos palielos gabalos sagriezti sīpoli, pupiņas, smalkos stienīšos sagriezti burkāni, seleriju kāti, Ķīnas kāposta gabali.
  • Indijas riekstu vietā variet izmantot zemesriekstus – tikai izvēlieties tādus, kas nav apcepti un sāļi.
  • Veikalā ir nopērkamas dažādas gatavās mērces. Droši izmēģiniet! Tā Jūsu ēdienkarte kļūs daudzveidīgāka.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas filejas nomazgā aukstā ūdenī, nosusina papīra vai lina dvielī un sagriež mazos (~ 1,5 cm) gabaliņos. Sagatavoto gaļu apvārta kartupeļu cietē.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šampinjonus nomazgā, nosusina. Sēnes notīra un sagriež šķēlītēs. Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež nelielos gabalos. Indijas riekstus izmērcē ūdenī.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā sakarsē 2-3 ēdamkarotes eļļas un strauji uz lielas liesmas apcep šampinjonus un papriku. Šampinjoniem jākļūst zeltaini brūniem, bet paprika vēl būs stingra. Saceptos dārzeņus noņem no pannas.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tāpat apcep vistas filejas gabaliņus, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Cep ne ilgāk par 10 minūtēm. Kad gaļa gatava, tai pievieno saceptās sēnes un papriku, kā arī izmērcētos riekstus. Visam pievieno sojas mērci, aso čili mērci un smalki sakapātu ķiplociņu. Visu samaisa.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turpat pannā pielej vēl ½ glāzi ūdens un visu sautē 1-2 minūtes. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Komentāri: