Vistas un dārzeņu iesmiņi sinepju marinādē

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistas šķiņķīšu
  • 300 g brūno šampinjonu
  • 2 sarkanās paprikas
  • 1 liels saldais sīpols
  • 1 cukīni

Marinādei:

  • 4 ēdamkarotes Dižonas sinepju
  • 3 ēdamkarotes šķidra medus
  • 1 citrons
  • sāls
  • pipari

Mērcei:

  • 300 g krējuma vai bezpiedevu jogurta

Pagatavošana

  1. Vistas šķiņķīšus sagriež mazākos gabalos. Liek bļodā.
  2. Dārzeņus nomazgā un sagriež (dārzeņu gabaliņiem jābūt nedaudz lielākiem par vistas šķiņķīšu gabaliem). Šampinjoniem nogriež kātiņus. Liek bļodā.
  3. Pagatavo marinādi – visas marinādes sastāvdaļas mazā bļodiņā sajauc kopā, piespiež sulu no 1 citrona. Marinādei pievieno 2–3 ēdamkarotes ūdens un iemaisa.
  4. Pagatavo mērci pasniegšanai – krējumam vai jogurtam pievieno 3 ēdamkarotes pagatavotās sinepju marinādes un vienmērīgi iemaisa.
  5. Atlikušo marinādi pievieno vistu šķiņķīšiem un dārzeņiem, atstāj iemarinēties uz 30 minūtēm.
  6. Uz koka iesmiņiem pamīšus sprauž samarinētos vistas gabaliņus un dārzeņus.
  7. Iesmiņus liek uz cepešpannas un cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 25 minūtes, līdz gaļa gatava un dārzeņi viegli apbrūnējuši.
  8. Dārzeņu iesmiņus pasniedz ar krējuma un sinepju mērci.