Vistas stilbiņu un turku zirņu tadžina ar cidonijām

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistas stilbiņu
  • 300 g cidoniju
  • 150 g cukura
  • 400 ml tomātu savā sulā
  • 400 g turku zirņu
  • 80 g ingvera
  • 1 liels sīpols
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • 1 lauru lapa
  • 2 tējkarotes kurkumas
  • 3–4 krustnagliņas
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • ½ tējkarotes čili pārslu
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Ingveru, ķiplokus un sīpolu notīra un sagriež smalki.
  2. Dziļā katlā sviestā apcep vistas stilbiņus, pievieno dārzeņus un apsautē, pievieno 400 ml ūdens, uzliek vāku un ļauj gaļai sasautēties ar dārzeņiem 20–30 minūtes.
  3. Kad šķidrums novārījies līdz pusei, pievieno garšvielas un tomātus savā sulā. Sautē vēl 15 minūtes uz mērenas uguns. Pievieno turku zirņus un medu.
  4. Kamēr vista gatavojas, pārgriež cidonijas uz pusēm un izņem serdes. Pievieno ūdenim cukuru, un liek cidonijas blanšēties.
  5. Kad tadžina gatava, nosmeļ dažas ēdamkarotes šķidruma. Uzkarsētā panniņā apcep sviestā cidonijas un glazē ar sautējamo šķidrumu, līdz cidonijas karamelizētas zeltaini brūnas un uzsūkušas visu šķidrumu. Pasniedz ar kuskusu vai bulguru.