Vistas šķiņķīšu un dārzeņu sautējums

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4–6 vistas šķiņķīši
  • 1 sīpols
  • 3 burkāni
  • 5 lieli kartupeļi
  • 1 Galina Blanca vistas buljona kubiņš
  • 1 litrs ūdens

MARINĀDEI

  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote medus vai cita sīrupveida saldinātāja
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
  • sula no 1 apelsīna

 

Pagatavošana

  1. Bļodā samaisa sastāvdaļas marinādei, kurā apviļā vistas šķiņķīšus. Ideālā variantā tos atstāj nostāvēties uz nakti vai vismaz pāris stundām. 
  2. Lielā pannā lej eļļu, apcep šķiņķīšus, un, kad tie gatavi, tos noņem no pannas un noliek malā uz šķīvja. 
  3. Tajā pašā pannā apbrūnina sagrieztus sīpolus, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni. Pievieno sagrieztus burkānus un kartupeļus. Pievieno ūdeni, buljona kubiņu, pa virsu uzliek vistas šķiņķīšus. 
  4. Pannai vāks virsū, un visam jāvārās 40–50 minūtes, līdz ūdens uzsūcies. Beigās iemaisa sāli un piparus pēc garšas. 
  5. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Komentāri: