Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Vistas šķiņķīšu un dārzeņu sautējums
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
4–6 vistas šķiņķīši
1 sīpols
3 burkāni
5 lieli kartupeļi
1 Galina Blanca vistas buljona kubiņš
1 litrs ūdens
MARINĀDEI
1 ēdamkarote Dižonas sinepju
2 ēdamkarotes sojas mērces
1 ēdamkarote medus vai cita sīrupveida saldinātāja
½ tējkarotes maltu melno piparu
sula no 1 apelsīna
Pagatavošana
Bļodā samaisa sastāvdaļas marinādei, kurā apviļā vistas šķiņķīšus. Ideālā variantā tos atstāj nostāvēties uz nakti vai vismaz pāris stundām.
Lielā pannā lej eļļu, apcep šķiņķīšus, un, kad tie gatavi, tos noņem no pannas un noliek malā uz šķīvja.
Tajā pašā pannā apbrūnina sagrieztus sīpolus, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni. Pievieno sagrieztus burkānus un kartupeļus. Pievieno ūdeni, buljona kubiņu, pa virsu uzliek vistas šķiņķīšus.
Pannai vāks virsū, un visam jāvārās 40–50 minūtes, līdz ūdens uzsūcies. Beigās iemaisa sāli un piparus pēc garšas.
Komentāri: