Šokolādes un piparkūku braunijs ar žāvētām dzērvenēm

Viegla
līdz 1 h
9 personām

Sastāvdaļas

170 g sviesta

200 g tumšās šokolādes

150 g Hanzas Maiznīcas plāno piparkūku, smalki sadrupinātu

3 olas

85 g kviešu miltu

150 g brūnā cukura

6 g cepamā pulvera

šķipsna sāls

100 g žāvētu dzērveņu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Olas puto ar cukuru, līdz masa dubultojusies, ieputo izkausēto šokolādi ar sviestu.
  2. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli, iesijā mīklā, iemaisa piparkūkas un žāvētās dzērvenes. Cepamajā traukā (var izmantot kvadrāta formas vai apaļu) ieklāj cepamo papīru un lej mīklu.
  3. Cep 20–30 minūtes, līdz virspuse sacietējusi, taču pieskaroties jūt, ka vidus vēl nedaudz mīksts, atdzesē un pasniedz.

Komentāri: