Vistas filejas horizontāli pārgriež uz pusēm. Ar gaļas āmuriņu viegli izdauza vienmērīgā biezumā. Viegli sasāla, sapiparo, aplej ar nedaudz sojas mērces un atstāj iemarinēties uz 5 minūtēm.
Lēzenā traukā ber miltus, citā traukā sakuļ olas un trešajā šķīvī ber pano rīvmaizi. Pannā dāsni lej eļļu un uzkarsē to. Tikmēr sagatavoto vistas filejas karbonādi nopanē vispirms miltos, tad sakultajā olā un visbeidzot panko rīvmaizē. Liek sakarsētā eļļā un cep no abām pusēm, līdz tā ir zeltaina un gatava. Liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu liekās taukvielas. Tā sacep visas karbonādes.
Gurķus sagriež plānās šķēlēs, salātlapas nomazgā un nosusina.
Nori lapu liek uz virsmas, ņem apmēram 1 ēdamkaroti sagatavoto suši rīsu un ar mitrām rokām nori lapas vidū izveido apmēram 0,5 cm biezu rīsu kvadrātu 7 x 7 cm izmērā. Rīsus viegli apslaka ar 1 tējkaroti ponzu mērces.
Virs rīsiem liek salātlapu tādā pašā izmērā, tad vistas karbonādi, pāri kārto gurķa šķēles, tad marinētus burkānus, visu kārto citu virs cita, ievērojot 7 x 7 cm izmēru. Visbeidzot ņem vēl 1 ēdamkaroti rīsu un izveido virsējo kvadrātu, ko liek pāri burkāniem. Nori lapas pretējos stūros loka pāri pildījumam kā aploksni. Lai lapas labāk saliptu, maliņu var nedaudz samitrināt ar ūdeni.
Onigirazu ļauj nostāvēties vismaz 10–15 minūtes, lai nori lapa paliek mīkstāka. Katru suši sendviču gareniski pārgriež uz pusēm, pārkaisa ar lociņiem un sezama sēklām. Pasniedz ar ponzu mērci. Izcilai garšai pirms katra kodiena sendviču pamērcē ponzu mērcē.
Komentāri: