Vistas karijs ar kokosriekstu pienu un Indijas riekstiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Pilnu recepti skaties youtube raidījumā “Visi Pie galda!” 3.sezonas 6.sērijā, kas veltīta KARIJA tēmai!

Sastāvdaļas

  • 500 g atkaulotu vistas šķiņķīšu
  • 2 ēdamkarotes turku jogurta
  • 1 baltais sīpols
  • 20 g sviesta
  • 300 ml kokosriekstu piena
  • 100 g Indijas riekstu
  • 400 g basmati rīsu

Garšvielas grauzdēšanai

  • 2 tējkarotes koriandra sēklu
  • 3 tējkarotes kumīna sēklu
  • 3 lauru lapas
  • 1 tējkarote melno piparu
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 tējkarote čili pārslu
  • 1 tējkarote kardamona sēklu

Karija pastai

  • 1 šalotes sīpols
  • 30 g ingvera
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 čili pipari
  • 1 citronzāles kāts
  • 1 tējkarote maltas kurkumas
  • šķipsna sāls
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 bunte svaiga koriandra (pastā izmanto tikai kātus, pārējo atstāj dekoram)
  • 40 g zaļo lociņu
  • 30 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Sausā pannā apgrauzdē garšvielas, noņem tās no pannas un ļauj nedaudz atdzist. Garšvielas saber blenderī un samaļ pulverī.
  2. Tajā pašā blenderī pievieno svaigos garšaugus, kurkumu, sāli, eļļu, tomātu pastu un nedaudz ūdens. Visu kārtīgi samaļ viendabīgā masā.
  3. Traukā liek vistas šķiņķīšu un pievieno trešdaļu karija pastas un turku jogurtu. Visu kārtīgi samaisa un liek marinēties uz 1 stunda ledusskapī, ja ir laiks, tad uz nakti.
  4. Marinēto vistu liek cepties krāsnī 220 ºC temperatūrā uz 10 minūtēm. Kamēr cepas vista, uzliek vārīties rīsus.
  5. Atsevišķā pannā sviestā apcep sakapātu balto sīpolu, līdz tie kļūst zeltaini brūni, un pievieno atlikušo karija pastu. Viegli apcep un pievieno kokosriekstu pienu. Visu uzvāra, pievieno krāsnī apcepto vistu un vāra vēl 5 līdz 10 minūtes.
  6. Vistu pasniedz kopā ar rīsiem, dekorē ar grauzdētiem Indijas riekstiem un svaigi sakapātu koriandru.