Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
Vistas karijs ar kokosriekstu pienu un Indijas riekstiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām
Pilnu recepti skaties youtube raidījumā “Visi Pie galda!” 3.sezonas 6.sērijā, kas veltīta KARIJA tēmai!
Sastāvdaļas
500 g atkaulotu vistas šķiņķīšu
2 ēdamkarotes turku jogurta
1 baltais sīpols
20 g sviesta
300 ml kokosriekstu piena
100 g Indijas riekstu
400 g basmati rīsu
Garšvielas grauzdēšanai
2 tējkarotes koriandra sēklu
3 tējkarotes kumīna sēklu
3 lauru lapas
1 tējkarote melno piparu
1 kanēļa standziņa
1 tējkarote čili pārslu
1 tējkarote kardamona sēklu
Karija pastai
1 šalotes sīpols
30 g ingvera
4 ķiploka daiviņas
2 čili pipari
1 citronzāles kāts
1 tējkarote maltas kurkumas
šķipsna sāls
4 ēdamkarotes eļļas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
1 bunte svaiga koriandra (pastā izmanto tikai kātus, pārējo atstāj dekoram)
40 g zaļo lociņu
30 ml ūdens
Pagatavošana
Sausā pannā apgrauzdē garšvielas, noņem tās no pannas un ļauj nedaudz atdzist. Garšvielas saber blenderī un samaļ pulverī.
Tajā pašā blenderī pievieno svaigos garšaugus, kurkumu, sāli, eļļu, tomātu pastu un nedaudz ūdens. Visu kārtīgi samaļ viendabīgā masā.
Traukā liek vistas šķiņķīšu un pievieno trešdaļu karija pastas un turku jogurtu. Visu kārtīgi samaisa un liek marinēties uz 1 stunda ledusskapī, ja ir laiks, tad uz nakti.
Marinēto vistu liek cepties krāsnī 220 ºC temperatūrā uz 10 minūtēm. Kamēr cepas vista, uzliek vārīties rīsus.
Atsevišķā pannā sviestā apcep sakapātu balto sīpolu, līdz tie kļūst zeltaini brūni, un pievieno atlikušo karija pastu. Viegli apcep un pievieno kokosriekstu pienu. Visu uzvāra, pievieno krāsnī apcepto vistu un vāra vēl 5 līdz 10 minūtes.
Vistu pasniedz kopā ar rīsiem, dekorē ar grauzdētiem Indijas riekstiem un svaigi sakapātu koriandru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: