Vistas karijs ar citrona rīsiem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ēdieniem, kam pievienota zaļā karija pasta, manuprāt, ir tāda nepārspējama svaiga smarža, tādēļ tie piestāv pavasarim. Šo recepti pirmo reizi baudīju viesos pie draugiem. Kopš tiem laikiem gadu gaitā tā ir pārveidota neskaitāmas reizes, tomēr pamatvērtības palikušas nemainīgas – zaļā karija pasta, ingvers un zelta rozīnes.

Klāt pasniedziet citrona rīsus – irdenus, caurspīdīgi baltus un tikpat svaigus kā vistas karijs.

Lai gaļa un rīsi būtu gatavi vienlaikus, vispirms aplejiet rīsus, lai tie izmirkst, tad sagatavojiet gaļu un visbeidzot apcepiet un pabeidziet gatavot rīsus.

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 1 ēdamkarote zaļās karija pastas
  • ½ sarkanās paprikas
  • ½ dzeltenās paprikas
  • 3–4 daiviņas ķiploka
  • 1 sīpols
  • 2 laima lapas
  • 100 g zelta rozīņu
  • 1 laims vai citrons
  • ½ čili pipara
  • 2 cm ingvera saknes
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 ml ūdens
  • buntīte kinzas

Pagatavošana

  1. Vistas filejas nomazgā, nosusina papīra dvielī un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Ķiplokus, ingvera sakni un sīpolu notīra un smalki sakapā.
  3. Pannā uzkarsē eļļu, iemaisa karija pastu un, nepārtraukti maisot, pacep 1–2 minūtes, lai garšas atdzīvojas.
  4. Tad pievieno vistas gabaliņus kopā ar kapātajām garšsaknēm, apvārta visu mērcē un apcep zeltaini brūnus.
  5. Pannā ielej saldo krējumu un nedaudz ūdens un uzvāra.
  6. Pievieno laima lapas, rozīnes un piespiež sulu no ½ laima vai citrona.
  7. Papriku sagriež prāvos gabalos un pievieno pannas saturam. Pēc garšas pievieno sāli vai sojas mērci. Visu turpina vārīt uz lēnas liesmas 5–7 minūtes. Tad izslēdz un patur zem vāka 2–3 minūtes, lai garšas savelkas.
  8. Pagatavo rīsus. Rīsus 2–3 reizes noskalo zem tekoša ūdens. Atstāj uz 15 minūtēm pamirkt aukstā ūdenī.
  9. Pannā izkausē sviestu. No rīsiem nolej lieko ūdeni un liek pannā apcepties, piespiež sulu no ½ citrona un maisa, līdz rīsi kļūst gandrīz caurspīdīgi. Svarīgi ir tos nepiecepināt pie pannas.
  10. Rīsiem pievieno ūdeni tā, lai visi rīsi būtu nosegti ar 1 pirksta tiesu ūdens. Pēc garšas pievieno sāli. Palielina liesmu un vāra, līdz viss ūdens novārījies.
  11. Samazina liesmu līdz minimālai, pannai uzliek vāku un turpina karsēt 10 minūtes.
  12. Pasniedz galdā karstu, pārkaisītu ar svaigām kinzas lapiņām. Šo ēdienu var arī sildīt. Tā garšas nianses saglabājas.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas filejas nomazgā, nosusina papīra dvielī un sagriež mazos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiplokus, ingvera sakni un sīpolu notīra un smalki sakapā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu, iemaisa karija pastu un, nepārtraukti maisot, pacep 1–2 minūtes, lai garšas atdzīvojas.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad pievieno vistas gabaliņus kopā ar kapātajām garšsaknēm, apvārta visu mērcē un apcep zeltaini brūnus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā ielej saldo krējumu un nedaudz ūdens un uzvāra.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno laima lapas, rozīnes un piespiež sulu no ½ laima vai citrona.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papriku sagriež prāvos gabalos un pievieno pannas saturam. Pēc garšas pievieno sāli vai sojas mērci. Visu turpina vārīt uz lēnas liesmas 5–7 minūtes. Tad izslēdz un patur zem vāka 2–3 minūtes, lai garšas savelkas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo rīsus. Rīsus 2–3 reizes noskalo zem tekoša ūdens. Atstāj uz 15 minūtēm pamirkt aukstā ūdenī.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā izkausē sviestu. No rīsiem nolej lieko ūdeni un liek pannā apcepties, piespiež sulu no ½ citrona un maisa, līdz rīsi kļūst gandrīz caurspīdīgi. Svarīgi ir tos nepiecepināt pie pannas.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rīsiem pievieno ūdeni tā, lai visi rīsi būtu nosegti ar 1 pirksta tiesu ūdens. Pēc garšas pievieno sāli. Palielina liesmu un vāra, līdz viss ūdens novārījies.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samazina liesmu līdz minimālai, pannai uzliek vāku un turpina karsēt 10 minūtes.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz galdā karstu, pārkaisītu ar svaigām kinzas lapiņām. Šo ēdienu var arī sildīt. Tā garšas nianses saglabājas.