Vistas gaļas burgers ar avokado mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Kam gan negaršo burgeri! Šodien ierosinām burgeru vakaru ar sātīgiem vistas gaļas burgeriem.

Vistas maltā gaļa bieži vien veikalā nav kvalitatīva, tādēļ iesakām pirkt vistas filejas un samalt to mājās pašiem. Ja nav pie rokas gaļas mašīna, vistas gaļu var vienkārši ļoti smalki sagriezt un ar nazi dauzot sašķārdīt vēl vairāk. Pārējās sastāvdaļas – vienkāršas – tomāts, avokado, ola, bekons. Visas labas lietas, kas katra par sevi garšo labi un kopā – vienkārši lieliski.

Sastāvdaļas

  • 2 palieli avokado
  • 2 daiviņas ķiploku
  • saišķītis kinzas
  • sula no 1 laima
  • 4 brioša vai burgermaizītes
  • 600 g vistas maltās gaļas vai labāk 2 pašu sakapātas vistas filejas
  • sāls pēc garšas
  • 4 Čedara siera šķēles
  • 8 šķēlītes bekona ( ~ 80 g iepakojums)
  • 4 olas
  • 1 tliels tomāts

Pagatavošana

  1. Avokado sablendē viendabīgā masā kopā ar ķiploka daiviņām, kinzu un laima sulu.
  2. Maizītes apgrauzdē.
  3. Malto gaļu apsāla un izveido plāceņus, ko cep uz grila vai sakarsētā pannā 6 minūtes no katras puses, līdz tie ir zeltaini ārpusē un gaiši iekšpusē. Uz karstiem plāceņiem liek siera šķēli, lai tā pakūst.
  4. Uz pannas apkraukšķina bekonu un noliek malā.
  5. Bekona taukos uz pannas izcep olas.
  6. Uz apgrauzdētas maizītes bagātīgi smērē avokado mērci, pāri liek izceptos gaļas plāceņus ar sieru, pāri izcepto bekonu, dažas tomātu šķēlītes un virs tām – cepto olu. Ēd nekavējoties, kamēr karsts.