Variācijas par tēmu:
Šai receptei var izmantot veselu vistu, iepriekš to sadalot aptuveni vienādos gabalos, vai arī vistas fileju, ja garšo tikai ‘baltā’ gaļa.
Ne vienmēr var būt pieejama salvija. Ja nav – nekas, gatavojat šo ēdienu bez tās. Garšos mazliet citādi, bet arī labi.
Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Sakarsē katlu, kurā paredzēts gatavot ēdienu. Ielej katlā eļļu un apcep sīpolus aptuveni 2 minūtes. Sīpoli ir gatavi, kad tie kļūst zeltaini caurspīdīgi.
Pievieno vistas stilbiņus un apcep tos no abām pusēm gaiši brūnus. Kamēr apcepas vistas stilbiņi, noskalo un saplucina salvijas lapas. Tad tās kopā ar olīvām liek katlā. Pacep visu aptuveni 5 minūtes.
Tomātus sagriež mazos gabaliņos un kopā ar konservētajiem tomātiem ber katlā. Pievieno piparus un sāli pēc garšas. Var izmantot tikai svaigus tomātus un tikai konservētus, bet garša ir vislabākā, ja lieto gan svaigos, gan konservētos puse uz pusi.
Pielej vīnu un sautē aptuveni 10 minūtes. Katlam uzliek vāku un visu sautē 20 minūtes.
Pasniedz karstu kopā ar vārītiem rīsiem vai grauzdētu maizīti.
Komentāri: