VIOLETO KĀPOSTU MAIZE

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 850 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu Ekstra
  • 500 g svaigi spiestas violeto kāpostu sulas
  • 20 g sāls
  • 35 g sausā rauga
  • 40 g eļļas
  • 30 g cukura

Pagatavošana

  1. Samaisa siltu kāpostu sulu ar sauso raugu un cukuru, ļauj, lai raugs sāk darboties. Pēc tam samaisa visas sastāvdaļas kopā un atstāj raudzēties uz 30 minūtēm.
  2. Tad izrullē divu lielus kukuļus un raudzē vēl 30 minūtes. Pa to laiku uzkarsē krāsni līdz 200 °C temperatūrai.
  3. Liek maizi cepties uz 20 minūtēm. Pagaida, lai atdziest, un ēd ar prieku!