Vīnogu deserts

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Vīnogas ir tik dažādas! Mazas un saldas kā medus, saulaini dzeltenas un tumši violetas, kraukšķīgu miziņu un viegli skābenu sulu, kas tek caur pirkstiem… Bet visas ir ārkārtīgi gardas un vērtīgas! Ogas labi garšos kopā ar sieriem, gaļas ēdieniem un desertos. Pagatavojiet vieglu un gaisīgu vīnogu desertu, papildinātu ar biezpienu, dabīgo jogurtu, medu un brendiju.

Sastāvdaļas

  • 150 g sarkano vīnogu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 citrons
  • 100 g biezpiena
  • 225 g svaigā siera (piem., Philadelphia)
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes brendija

Pagatavošana

1. Vīnogas nomazgā. Katru ogu sagriež četrās daļās. Sagrieztās vīnogas ieber traukā un pārkaisa ar cukuru.

2. Citronu nomazgā, norīvē citrona miziņu un izspiež sulu.

3. Bļodā sajauc svaigo sieru, biezpienu, medu, brendiju, sarīvēto citrona miziņu un sulu. Visu samaisa viendabīgā masā. Pievieno vīnogas.

4. Kārto deserta trauciņos un dekorē ar vīnogām. Pasniedz atdzesētu.