Viegli salāti ar fenheli un greipfrūtu

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • ½ fenheļa
  • 1 liels greipfrūts
  • 1 avokado
  • 100 g salātu pēc izvēles
  • 50 g Parmas tipa siera
  • svaigi malti melnie pipari

 

MĒRCEI

  • 2–3 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes greipfrūtu sulas
  • 1 tējkarote medus
  • ½ tējkarotes Dižonas sinepju
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

2 porcijām

  1. Fenheli sagriež ļoti plānās šķēlēs. Greipfrūtu nomizo un sadala pa daiviņām. Daiviņām nolupina miziņas. Avokado sagriež šķēlēs.
  2. Fenheli, greipfrūtu un avokado liek bļodā kopā ar izvēlētajiem salātiem.
  3. Bļodiņā samaisa visas mērces sastāvdaļas. Pagaršo mērci un, ja vēlies saldāku, pievieno vēl nedaudz medus, ja skābāku, – vēl greipfrūtu sulu.
  4. Mērci pievieno salātiem, un ar rokām visu viegli izmaisa.
  5. Sieru sagriež plānās šķēlītēs un kārto pa virsu salātiem.
  6. Beigās salātiem pārkaisa svaigi maltus melnos piparus un pasniedz.