Vieglā apakšgrupa (laša tartars)

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g svaigas laša filejas
  • 1 šalotes sīpols
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • zaļumi
  • 4 paipalu olas

Pagatavošana

  1. Laša filejai noņem ādu un ar asu nazi lasi sakapā mazos gabaliņos.
  2. Kaperiem notecina lieko šķidrumu un tos smalki sakapā.
  3. Sīpolu notīra un smalki sakapā.
  4. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas – lasi, kaperus, sīpolus. Pārlej ar eļļu un balzametiķi. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Visu rūpīgi samaisa.
  5. Tartara porcijai pa vidu liek nevārītu paipalas olu un pasniedz kopā ar zaļumiem.