Veselīgi attīrošais sūreņu dzimtas augs (skābeņu zupa)

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 100–150 g miežu putraimu
  • 4–5 kartupeļi
  • 0,5 l burciņa skābeņu (pašu taisītas vai veikalā nopērkamas)
  • sāls, pipari,
  • paipalu olas, skābais krējums un citronu sula pēc izvēles pasniegšanai

Maizītēm:

  • franču maize
  • rīvēts siers
  • ķiploki

Pagatavošana

  1. Uzvāra ūdeni un ieber tajā putraimus. Kad tie gandrīz mīksti, pieber notīrītus, kubiņos sagrieztus kartupeļus, pievieno skābenes (bez sulas, kas ir burciņā), sāli un piparus.
  2. Ja zupu vēlas skābāku, piespiež nedaudz citronu sulu.
  3. Paipalu oliņas novāra. Pirms pasniegšanas zupā liek uz pusēm sagrieztas paipalu olas un skābo krējumu.
  4. Zupu pasniedz ar grauzdētām siermaizītēm. Rīvētajam sieram pievieno rīvētas 1 vai 2 ķiploka daiviņas, masu samaisa un liek uz maizēm. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek cepties maizītes. Cep, līdz siers paliek viegli brūns.