Vertikālie bumbieru salāti

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
1 personām

Burvīgi ziemas salāti saldu garšu mīlētājiem. Grilēto bumbieru saldums labi saderēs ar sinepju asumu. Īpašu tekstūru piešķir viegli kūstošais kamambēra siers.

Sastāvdaļas

  • 100 g prosciutto šķinķa
  • 4 bumbieri
  • 100 g kamambēra siera
  • 2 ēdamkarotes angļu sinepju
  • 1 ēdamkarotes medus
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

 

Pagatavošana

Pagatavošana:

1. Bumbierus nomazgā, sagriež ripiņās, izgriež serdītes. Bumbiera “jumtiņu” ar kātiņu atstāj dekorēšanai.

2. Bumbieru ripiņas apgrilē uz grilpannas, kamēr tie kļūst mazliet mīkstāki.

3. Gatavo mērci: nelielā trauciņā sajauc sinepes, medu un olīveļļu.

4. Izvēlas servējamo trauku, jo salātu tornītis būs trausls un grūti pārvietojams. Salātu sastāvdaļas pamīšus kārto citu uz citas. Pamatnītei liek grilēto bumbiera ripiņu, pa virsu kārtojot siera šķēlītes un šķiņķi, katru kārtu aplejot ar 1 tējkaroti mērces.

5. Pasniedz katrai personai 1 bumbieru tornīti, kas servēts uz šķīvja vai saņurcīta cepamā papīra laiviņas.

 

1. pagatavošanas solis
BumbieruSalati_1

1. Bumbierus nomazgā, sagriež ripiņās, izgriež serdītes. Bumbiera “jumtiņu” ar kātiņu atstāj dekorēšanai.

 

 

 

 

2. pagatavošanas solis
BumbieruSalati_2

2. Bumbieru ripiņas apgrilē uz grilpannas, kamēr tie kļūst mazliet mīkstāki.

3. pagatavošanas solis
BumbieruSalati_3

3. Gatavo mērci: nelielā trauciņā sajauc sinepes, medu un olīveļļu.

4. pagatavošanas solis
BumbieruSalati_4

4. Izvēlas servējamo trauku, jo salātu tornītis būs trausls un grūti pārvietojams. Salātu sastāvdaļas pamīšus kārto citu uz citas. Pamatnītei liek grilēto bumbiera ripiņu, pa virsu kārtojot siera šķēlītes un šķiņķi, katru kārtu aplejot ar 1 tējkaroti mērces.

5. pagatavošanas solis
BumbieruSalati_final

5. Pasniedz katrai personai 1 bumbieru tornīti, kas servēts uz šķīvja vai saņurcīta cepamā papīra laiviņas.