Recepte

Vertikālie bumbieru salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
1 personām

Burvīgi ziemas salāti saldu garšu mīlētājiem. Grilēto bumbieru saldums labi saderēs ar sinepju asumu. Īpašu tekstūru piešķir viegli kūstošais kamambēra siers.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 100 g prosciutto šķinķa
  • 4 bumbieri
  • 100 g kamambēra siera
  • 2 ēdamkarotes angļu sinepju
  • 1 ēdamkarotes medus
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

 

Pagatavošana

Pagatavošana:

1. Bumbierus nomazgā, sagriež ripiņās, izgriež serdītes. Bumbiera “jumtiņu” ar kātiņu atstāj dekorēšanai.

2. Bumbieru ripiņas apgrilē uz grilpannas, kamēr tie kļūst mazliet mīkstāki.

3. Gatavo mērci: nelielā trauciņā sajauc sinepes, medu un olīveļļu.

4. Izvēlas servējamo trauku, jo salātu tornītis būs trausls un grūti pārvietojams. Salātu sastāvdaļas pamīšus kārto citu uz citas. Pamatnītei liek grilēto bumbiera ripiņu, pa virsu kārtojot siera šķēlītes un šķiņķi, katru kārtu aplejot ar 1 tējkaroti mērces.

5. Pasniedz katrai personai 1 bumbieru tornīti, kas servēts uz šķīvja vai saņurcīta cepamā papīra laiviņas.

 

1. pagatavošanas solis
BumbieruSalati_1

1. Bumbierus nomazgā, sagriež ripiņās, izgriež serdītes. Bumbiera “jumtiņu” ar kātiņu atstāj dekorēšanai.

 

 

 

 

2. pagatavošanas solis
BumbieruSalati_2

2. Bumbieru ripiņas apgrilē uz grilpannas, kamēr tie kļūst mazliet mīkstāki.

3. pagatavošanas solis
BumbieruSalati_3

3. Gatavo mērci: nelielā trauciņā sajauc sinepes, medu un olīveļļu.

4. pagatavošanas solis
BumbieruSalati_4

4. Izvēlas servējamo trauku, jo salātu tornītis būs trausls un grūti pārvietojams. Salātu sastāvdaļas pamīšus kārto citu uz citas. Pamatnītei liek grilēto bumbiera ripiņu, pa virsu kārtojot siera šķēlītes un šķiņķi, katru kārtu aplejot ar 1 tējkaroti mērces.

5. pagatavošanas solis
BumbieruSalati_final

5. Pasniedz katrai personai 1 bumbieru tornīti, kas servēts uz šķīvja vai saņurcīta cepamā papīra laiviņas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: