Veģetārais burgers ar fritētu sieru

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos
  • 3 daiviņas ķiploku
  • neliela buntīte bazilika
  • sāls pēc garšas
  • eļļa fritēšanai /cepšanai
  • 2 tējkarote medus
  • 2 brī siera ritulīši
  • 4-5 ēdamkarotes miltu
  • 2 olas
  • 4-6 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 4 brioša maizītes
  • 4 saujas rukolas
  • 2 nelieli tomāti

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci, salejot katliņā konservētos tomātus gabaliņos un pievienojot smalki sakapātu ķiploku, baziliku, sāli, nedaudz olīveļļas un 1 tējkaroti medus. Visu karsē apmēram 10 minūtes, līdz garšas labi sajaukušās.
  2. Siera rituli pārgriež horizontāli uz pusēm tā, lai veidojas dvi vienādi siera diski.
  3. Abus siera gabalus apviļā miltos, olā un tad rīvmaizē. Šo var atkārtot vairākas reizes, ja siera garoziņu grib biezāku un kraukšķīgāku.
  4. Nelielā pannā vai katliņā uzkarsē eļļu, un sakarsētā eļļā fritē siera ritulīšus viegli zeltainus.
  5. Maizīti apgrauzdē uz grila, pannas vai krāsnī.
  6. Burgera pamatnē liek pagatavoto tomātu mērci, tad rukolas kaudzīti, kraukšķīgo sieru un svaigu tomātu ripiņas, noslēdz ar otru maizes pusīti un ēd nekavējoties, kamēr siers vēl izkusis un karsts.

Sieru var nofritēt jau laikus un pirms pasniegšanas ielikt krāsnī, ja vēlas.