Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Veģetārais burgers ar fritētu sieru
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
400 g konservētu tomātu gabaliņos
3 daiviņas ķiploku
neliela buntīte bazilika
sāls pēc garšas
eļļa fritēšanai /cepšanai
2 tējkarote medus
2 brī siera ritulīši
4-5 ēdamkarotes miltu
2 olas
4-6 ēdamkarotes rīvmaizes
4 brioša maizītes
4 saujas rukolas
2 nelieli tomāti
Pagatavošana
Pagatavo mērci, salejot katliņā konservētos tomātus gabaliņos un pievienojot smalki sakapātu ķiploku, baziliku, sāli, nedaudz olīveļļas un 1 tējkaroti medus. Visu karsē apmēram 10 minūtes, līdz garšas labi sajaukušās.
Siera rituli pārgriež horizontāli uz pusēm tā, lai veidojas dvi vienādi siera diski.
Abus siera gabalus apviļā miltos, olā un tad rīvmaizē. Šo var atkārtot vairākas reizes, ja siera garoziņu grib biezāku un kraukšķīgāku.
Nelielā pannā vai katliņā uzkarsē eļļu, un sakarsētā eļļā fritē siera ritulīšus viegli zeltainus.
Maizīti apgrauzdē uz grila, pannas vai krāsnī.
Burgera pamatnē liek pagatavoto tomātu mērci, tad rukolas kaudzīti, kraukšķīgo sieru un svaigu tomātu ripiņas, noslēdz ar otru maizes pusīti un ēd nekavējoties, kamēr siers vēl izkusis un karsts.
Sieru var nofritēt jau laikus un pirms pasniegšanas ielikt krāsnī, ja vēlas.
Komentāri: