fbpx

Veģetārā Kijevas kotlete ar rīsiem un kūpinātu tofu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

PANĒJUMAM:

  • 100 g turku zirņu miltu
  • 100 ml ūdens
  • 1 tējkarote melnā sāls
  • 150 g rīvmaizes
  • 6 gabali rīsu papīra

PILDĪJUMAM:

  • 100 g brūno rīsu
  • 180 g kūpināta tofu (1 paciņa)
  • 1 liels sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 tējkarote čili pārslu
  • 125 g krēmsiera (1 paciņa “ValsoiaLo Spalmabile ar garšaugiem)
  • sula no ½ citrona
  • maza buntīte pētersīļu
  • sāls, pipari, olīveļļa

Pagatavošana

  1. Novāra rīsus pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad tie gatavi, nokāš un atdzesē zem auksta tekoša ūdens. Atliek malā.
  2. Liek katliņu uz lielas uguns un ielej nedaudz olīveļļas. Smalki sagriež sīpolu un liek katlā sautēties 3–5 minūtes. Pievieno sāli, piparus un čili pārslas. Sadrupina tofu mazākos gabaliņos un liek klāt cepties.
  3. Uz smalkās rīves sarīvē ķiploku un liek klāt pie sīpoliem. Pievieno rīsus, krēmsieru, citronu sulu un sakapātus pētersīļus, visu kārtīgi samaisa. Pagaršo un liek vēl sāli, piparus vai čili pēc garšas. Ņem nost no uguns un ļauj atdzist.
  4. Pagatavo panējumu. Nelielā bļodā iesijā miltus un pievieno melno sāli. Palēnām pielej ūdeni un maisa, līdz iegūta viendabīga, diezgan bieza, bet tekoša masa. Citā bļodiņā ieber rīvmaizi. Būs nepieciešama vēl trešā bļodiņa ar ūdeni rīsu papīra mērcēšanai.
  5. Kad viss sagatavots, liek vienu loksni rīsu papīra bļodā ar ūdeni uz 30–40 sekundēm vai kamēr paliek mīksts. Uzmanīgi ņem ārā un izklāj uz galda. Liek papīram pa vidu 3 ēdamkarotes pildījuma, aizloka maliņas un aizrullē ciet. Turpina to pašu ar pārējiem rīsu papīriem, līdz beidzās pildījums.
  6. Liek pannu uz lielas uguns un lej iekšā olīveļļu. Kad panna karsta, ņem vienu rulli, apviļā turku zirņu mīklā, tad rīvmaizē un liek uz pannas cepties, līdz ir brūns no abām pusēm. Atkārto to pašu ar pārējiem ruļļiem.
  7. Var pasniegt ar gurķu un ķiploku majonēzi un salātiem.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: