Recepte

Veģetārā joku Boloņas mērce ar soju

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Nedēļas viducī Linda Vilmansone-Virbule gatavo joku Boloņas mērci ar ko cienāt draugus veģetāriešus. #piegalda

 

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  1. Spageti liek vārīties karstā ūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Izcilā gadījumā uz 1 l ūdens vajadzētu 100 g makaronu.
  2. Sojas granulas aplej ar karstu buljonu un ļauj uzbriest.
  3. Smalki sakapā sīpolu un ķiploka daiviņas, sarīvē nomizotu burkānu.
  4. Sakarsētā pannā izkausē sviestu un uzkarsē kopā ar eļļu.
  5. Apcep sīpolus, ķiplokus un burkānus, pievieno timiāna zariņus.
  6. Atlej lieko ūdeni no sojas un nospiež to, lai izspiestu lieko mitrumu. Soju pievieno pannas saturam un apcep, līdz tā ir viegli kraukšķīga.
  7. Pievieno konservētos tomātus un sautē 10 minūtes. Pievieno smalki sakapātus pētersīļus un baziliku.
  8. Spageti liek šķīvī, pāri kārto mērci un pārber ar smalki sarīvētu cieto sieru.

Pagatavošana

  • 300 g spageti
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • 170 g sojas granulu
  • 1 burkāns
  • 2 tējkarotes sviesta
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • 1 šalotes sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 zariņi timiāna
  • 400 g konservētu tomātu savā sulā gabaliņos
  • saišķītis svaiga bazilika
  • saišķītis pētersīļu
  • cietais siers pārbēršanai

Komentāri:

Jūsu komentārs: