Veģetārā joku Boloņas mērce ar soju

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Nedēļas viducī Linda Vilmansone-Virbule gatavo joku Boloņas mērci ar ko cienāt draugus veģetāriešus. #piegalda

 

Sastāvdaļas

  1. Spageti liek vārīties karstā ūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Izcilā gadījumā uz 1 l ūdens vajadzētu 100 g makaronu.
  2. Sojas granulas aplej ar karstu buljonu un ļauj uzbriest.
  3. Smalki sakapā sīpolu un ķiploka daiviņas, sarīvē nomizotu burkānu.
  4. Sakarsētā pannā izkausē sviestu un uzkarsē kopā ar eļļu.
  5. Apcep sīpolus, ķiplokus un burkānus, pievieno timiāna zariņus.
  6. Atlej lieko ūdeni no sojas un nospiež to, lai izspiestu lieko mitrumu. Soju pievieno pannas saturam un apcep, līdz tā ir viegli kraukšķīga.
  7. Pievieno konservētos tomātus un sautē 10 minūtes. Pievieno smalki sakapātus pētersīļus un baziliku.
  8. Spageti liek šķīvī, pāri kārto mērci un pārber ar smalki sarīvētu cieto sieru.

Pagatavošana

  • 300 g spageti
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • 170 g sojas granulu
  • 1 burkāns
  • 2 tējkarotes sviesta
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • 1 šalotes sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 zariņi timiāna
  • 400 g konservētu tomātu savā sulā gabaliņos
  • saišķītis svaiga bazilika
  • saišķītis pētersīļu
  • cietais siers pārbēršanai