Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Veģetārā joku Boloņas mērce ar soju
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Nedēļas viducī Linda Vilmansone-Virbule gatavo joku Boloņas mērci ar ko cienāt draugus veģetāriešus. #piegalda
Sastāvdaļas
Spageti liek vārīties karstā ūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Izcilā gadījumā uz 1 l ūdens vajadzētu 100 g makaronu.
Sojas granulas aplej ar karstu buljonu un ļauj uzbriest.
Smalki sakapā sīpolu un ķiploka daiviņas, sarīvē nomizotu burkānu.
Sakarsētā pannā izkausē sviestu un uzkarsē kopā ar eļļu.
Apcep sīpolus, ķiplokus un burkānus, pievieno timiāna zariņus.
Atlej lieko ūdeni no sojas un nospiež to, lai izspiestu lieko mitrumu. Soju pievieno pannas saturam un apcep, līdz tā ir viegli kraukšķīga.
Pievieno konservētos tomātus un sautē 10 minūtes. Pievieno smalki sakapātus pētersīļus un baziliku.
Spageti liek šķīvī, pāri kārto mērci un pārber ar smalki sarīvētu cieto sieru.
Komentāri: