Vegānu pufīgās vaniļas pankūkas

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 125 g kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 200 ml mandeļu piena
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 ēdamkarote cukura sīrupa
  • šķipsniņa sāls
  • kokosriekstu eļļa cepšanai

PASNIEGŠANAI

  • zemesriekstu sviests
  • šķēlītēs sagriezti banāni
  • mellenes
  • smalcinātas grauzdētas sālītas mandeles

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc izsijātus kviešu miltus ar cepamo pulveri. Cepamais pulveris var šķist daudz, bet tas ir vajadzīgs, lai šīs pankūkas kļūtu pufīgas. Maisot iejauc mandeļu pienu un pārējās sastāvdaļas. Lai dabūtu vaniļu, vaniļas pāksts ir jāpārgriež uz pusēm un no katras puses ar nazi vai karoti jāizkasa melnā masa. Pašas cietās pākstis nav lietojamas.
  2. Vidēji karstā pannā uzkarsē kokosriekstu eļļu un lej mīklu, veidojot vidēji lielas pankūkas. Cep zeltaini brūnas no abām pusēm.
  3. Pasniedz ar zemesriekstu sviestu, sagrieztiem banāniem, mellenēm un smalcinātām grauzdētām mandelēm. Viss ir atkarīgs no tā, kas patīk vislabāk. Šīm pankūkām tikpat labi ies klāt ievārījums, citas ogas un augļi, šokolāde utt.