Vegāniskie springroļi ar saldo čili mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

70 g stikla nūdeļu

2 daiviņas ķiploku

ingvers

1 neliels sīpols

100 g tofu

½  paprikas

sauja Indijas riekstu

4 ēdamkarotes Sweet chili mērces

3 ēdamkarotes sojas mērces

2 ēdamkarotes citronu sulas

20 ml rīsu etiķa

100 ml ūdens

rīspapīrs

dārzeņi pēc patikas (liku burkānus, redīsus un avokado)

salāti

Pagatavošana

  1. Pannā sacep smalki sagrieztu sīpolu, kad tas kļūst viegli caurspīdīgs, pievieno sakapātu 1 ķiploka daiviņu un ingveru (ķiploka daiviņas lielumā), īsu brīdi pacep un liek klāt sadrupinātu tofu, sagrieztu papriku un Indijas riekstus. Cep 5 minūtes, pievieno vārītas nūdeles, 3 ēdamkarotes Sweet chili mērces, sojas mērci un citronu sulu. Samaisa un atstāj mazliet atdzist.
  2. Traukā pagatavo mērci. Lej rīsu etiķi, ūdeni, 1 ēdamkaroti Sweet chili mērces un smalki sakapātu 1 ķiploka daiviņu.
  3. Pagatavo pavasara rullīšus. Izmērcē rīspapīru, liek uz tā salātus, gatavās nūdeles un dārzeņus pēc patikas un aizloka ciet.
  4. Pasniedz uzreiz. Ēdot pavasara rullītī jāielej tējkarote pagatavotās mērces.

Komentāri: