Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Vegāniskie kvinojas rullīši
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
Lavaša maize
2 avokado
sula no pus citrona
tējk. maltu sezama sēklu (tahini)
ķiploka daiviņa
10 ml extra virgen olīveļļas
300 g kvinojas
sauja ķirštomātu
1 burkāns
pāris selerijas kāti
1 vārīta biete
Sāls
Pagatavošana
Izvāra kvinoju pēc paciņas instrukcijas.
Gatavai kvinojai pierīvē vārītu bieti un kārtīgi samaisa, lai biete nokrāso kvinoju koši lillā.
Avokado, citrona sulu, sezama sēklas, ķiploku un olīveļļu sablendē blenderī, pievieno sāli pēc garšas vai vēl citrona sulu, ja nepieciešams. Avokado krēmam būtu jābūt ļoti atsvaidzinošam ar izteiktu garšu, var būt pat mazliet skābenāks kā liekas, jo kvinoja ar bietēm būs viegli saldena un izbalansēs avokado skābenumu.
Burkānu un selerijas kātus sagriež plānos stienīšos, ķirštomātus pārgriež uz pusēm.
Izklāj lavaša maizīti un uzsmērē avokado krēmu.
Pārber pāri kvinoju. Virs kvinojas gareniski izkārto tomātiņus, burkānus un seleriju un satin visu rullītī.
Komentāri: