Vegāniskie kvinojas rullīši

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • Lavaša maize
  • 2 avokado
  • sula no pus citrona
  • tējk. maltu sezama sēklu (tahini)
  • ķiploka daiviņa
  • 10 ml extra virgen olīveļļas
  • 300 g kvinojas
  • sauja ķirštomātu
  • 1 burkāns
  • pāris selerijas kāti
  • 1 vārīta biete
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Izvāra kvinoju pēc paciņas instrukcijas.
  2. Gatavai kvinojai pierīvē vārītu bieti un kārtīgi samaisa, lai biete nokrāso kvinoju koši lillā.
  3. Avokado, citrona sulu, sezama sēklas, ķiploku un olīveļļu sablendē blenderī, pievieno sāli pēc garšas vai vēl citrona sulu, ja nepieciešams. Avokado krēmam būtu jābūt ļoti atsvaidzinošam ar izteiktu garšu, var būt pat mazliet skābenāks kā liekas, jo kvinoja ar bietēm būs viegli saldena un izbalansēs avokado skābenumu.
  4. Burkānu un selerijas kātus sagriež plānos stienīšos, ķirštomātus pārgriež uz pusēm.
  5. Izklāj lavaša maizīti un uzsmērē avokado krēmu.
  6. Pārber pāri kvinoju. Virs kvinojas gareniski izkārto tomātiņus, burkānus un seleriju un satin visu rullītī.