VEGĀNISKAIS MARAKUJAS SALDĒJUMS

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

240 g mango biezeņa

70 g marakujas biezeņa

12 g pektīna

70 g cukura

2 marakujas

4 g citronskābes

50 g vaniļas degvīna

 

100 g baltās šokolādes glazūras

50 g pistāciju bez sāls

Pagatavošana

  1. Mazā bļodiņā sajauc pektīnu ar cukuru. Nosver citronskābi. Izņem marakujas mīkstumu.
  2. Katlā lej mango un marakujas biezeni, ko uzkarsē līdz 40 ºC temperatūrai, tad palēnām, visu laiku maisot, pievieno cukuru ar pektīnu. Kad sāk burbuļot, apmēram 1 minūti karsē.
  3. Pievieno marakujas sēkliņas un turpina vārīt 1 minūti. 
  4. Pievieno degvīnu un citronskābi, apmaisa un noņem no uguns.
  5. Masu pilda formiņās un liek saldētavā vismaz uz 8 stundām.
  6. Pirms pasniegšanas izkausē baltās šokolādes glazūru un sakapā pistācijas. Izņem saldējumu no formiņām, iemērc glazūrā, apber ar pistācijām un pasniedz viesiem.