FILO MĪKLAS STRŪDELE AR ĀBOLIEM

Viegla
līdz 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

1 iepakojums filo mīklas

 

PILDĪJUMAM

500 g skābu ābolu

50 g rīvmaizes

50 g drupinātu lazdu riekstu

25 g sviesta

70 g cukura

5 g kanēļa

80 g rozīņu

5 g citronu sulas

1 ēdamkarote ruma

 

Dr. Oetker vaniļas mērce

Pagatavošana

  1. Rozīnes aplej ar rumu un noliek, lai ievelkas. Pannā liek sviestu un apcep rīvmaizi kopā ar riekstiem. Nomizo un smalki sagriež ābolus. Aplej ar citronu sulu. Sajauc kanēli ar cukuru. Atdzisušu rīvmaizi, rozīnes, ābolus un kanēļa cukuru lielā bļodā kārtīgi samaisa.
  2. Uz galda izklāj kokvilnas dvieli, un uz tā pa vienai klāj filo mīklas kārtas. Atstāj divas kārtas neizmantotas. Kārtu apsmērē ar izkausētu sviestu. Vienā malā liek ābolu masu, un ar dvieļa palīdzību uzmanīgi sarullē strūdeli. Aizloka galus un liek uz pannas, kas izklāta ar cepama papīru. Vēlreiz visu nosmērē ar sviestu. Strūdeli var dekorēt ar atlikušajām filo mīklas kārtām, ko apsmērē ar sviestu, saburza un liek pa virsu strūdelei.
  3. Cep 180 °C temperatūrā 40-50 minūtes, līdz strūdele ir zeltaini brūna.
  4. Pasniedz karstu vai aukstu. Var pārkaisīt ar pūdercukuru vai pasniegt ar vaniļas mērci.

Komentāri: