Šokolādes fondants

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

200 g melnās šokolādes

2 olas

2 olu dzeltenumi

60 g kviešu miltu

110 g cukura

110 g sviesta, sagriezta kubiņos + nedaudz formiņu ietaukošanai
4 nelielas veidnītes cepšanai

 

vaniļas saldējums un pūdercukurs pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu.
  2. Citā bļodā iesit olas un olas dzeltenumus, pievieno cukuru un viegli ar putojamo slotiņu saputo. 
  3. Kad šokolādes un sviesta masa ir izkususi, to lēnām, nepārtraukti maisot, iecilā olu masā. 
  4. Iesijā miltus un samaisa, lai nebūtu kunkuļu.
  5. Cepamās veidnītes ietauko ar sviestu, un tajās ielej mīklu apmēram 2/3 augstumā. 
  6. Cep karstā gaisa krāsnī 180 °C temperatūrā 11–13 minūtes.
  7. Ļauj 1 minūti atdzist, tad izņem no formiņas, to apgāžot.
  8. Pasniedz karstu, kopā ar vaniļas saldējumu un pārkaisītu ar pūdercukuru

Komentāri: