fbpx

Šokolādes fondants

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
līdz 2 h
12 personām

Saldākiem mirkļiem pavisam vienkārša un intensīvām garšām bagāta recepte – šokolādes fondants! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 4 olas
  • 4 olu dzeltenumi
  • 200 g brūnā cukura
  • 100 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 60 g zemesriekstu sviesta

+ sviests un kakao trauciņu ieziešanai un izkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā uz zemas uguns izkausē sviestu.
  2. Katliņu ņem nost no uguns un pievieno sasmalcinātu šokolādi, ļauj tai izkust. Iemaisa līdz masa viendabīga. Atdzesē.
  3. Lielā bļodā puto olas, kad tās ieguvušas nelielu apjomu pievieno pusi cukura. Puto vēl pāris minūtes, tad pievieno atlikušo cukuru līdz masa gaisīga, gaiša un krēmīga.
  4. Pievieno miltus, sāli un iemaisa.
  5. Pievieno atdzisušo šokolādes masu, to rūpīgi iecilā.
  6. Sagatavo formiņas. Tās ietauko ar kausētu sviestu un izkaisa ar kakao, lai tas noklātu sviesta kārtiņu.
  7. Masu pilda formiņās līdz pusei. Centrā kārto tējkaroti zemesriekstu sviesta. Pāri liek vēl
  8. Formiņas atdzesē ledusskapī uz 1 stundu.
  9. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C  temperatūrai. Fondantus liek cepties uzkarsētā krāsnī uz 10 – 12 minūtēm.
  10. Pēc cepšanas atdzesē 1 minūti. Karstus pasniedz ar saldējumu un svaigām ogām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: