Vegāniskā pasha

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

150 g stingrā tofu

80 g Isola bio kokosriekstu krēma

150 g kokosriekstu krējuma (der arī sojas vai auzu)

3 g Biovegan bio putukrējuma stindzinātāja
100 g sojas krēmsiera

100 g bezpiedevu sojas jogurta

80 g pūdercukura

sula un miziņas no ½ citrona

50 g Rapunzel bio žāvētu mango

70 g Rapunzel bio žāvētu aprikožu

50 g Rapunzel bio mandeļu
50 g lazdu riekstu

3 ēdamkarotes žāvētu dzērveņu

Pagatavošana

  1. Tofu ietin papīra salvetēs un liek zem sloga vismaz uz 30 minūtēm, lai atbrīvotos no liekā šķidruma.
  2. Virtuves kombainā vai ar rokas blenderi samaļ nosusināto tofu ar kokosriekstu krēmu un pusi no pūdercukura. Pievieno citronu sulu un miziņas.
  3. Kopā samaisa krēmsieru, jogurtu un atlikušo pūdercukuru, ko iemaisa tofu masā.
  4. Kokosriekstu krējumu saputo, putošanas beigās pievieno putukrējuma stindzinātāju. Saputoto putukrējumu maigi iecilā tofu masā.
  5. Žāvētos mango, aprikozes un iepriekš apgrauzdētas mandeles un lazdu riekstus sasmalcina. Visu kopā ar dzērvenēm iecilā kopējā masā.
  6. Masu lej sietā, kas izklāts ar marli vai kafijas filtru. Pārsedz ar pārtikas plēvi, pa virsu liek slogu un apakšā liek bļodu, kur tecēt liekajam šķidrumam, bet tā, lai tas notekot nepieskaras sietam. Liek ledusskapī uz nakti.

Komentāri: